Nieuwe Uitgaven Fictie

Wekelijks komen er nieuwe boeken in onze winkel, door ons met zorg geselecteerd uit de duizenden titels die worden uitgebracht.

Om u op de hoogte te houden publiceren we periodiek de nieuwste uitgaven. We onderscheiden: Fictie, Non-Fictie en Kinderboeken.

Auteur Titel Prijs Opmerkingen
Machado de Assis Dom Casmurro €17,50 Bento Santiago heeft zijn priesterschap opgegeven om te kunnen trouwen met zijn jeugdliefde Capitu. Echter door één opmerking raakt hij ervan overtuig dat zij een relatie heeft met zijn beste vriend, Escobar, en dat zijn zoon niet van hem kan zijn.  Heeft Capitu daadwerkelijk overspel gepleegd of zijn het paranoïde hersenspinsels? Het antwoord is aan de lezer!
Paolo Cognetti Beneden in het dal €22,99 Dit boek vertelt het verhaal van twee broers die uit elkaar zijn gegroeid, maar na de dood van hun vader terugkeren naar hun geboorteplaats om eindelijk het verleden onder ogen te komen.
Colette Claudine getrouwd  €24,50 Claudine is getrouwd met Renaud, maar vindt dat ze te weinig aandacht krijgt. Dan ontmoet ze de knappe vrouw Rézi, die haar verleidt en ze krijgen een relatie onder goedkeuring van Renaud. Wat Claudine niet weet is dat Renaud ook een relatie heeft met Rézi. Wanneer Claudine hier achter komt vertrekt ze woedend naar Montigny om bij te komen van dit verraad.
Murat Isik In de mist van Golden Gate Park €34.95 In de zomer van 2001 gaat Metin Mutlu naar San Francisco (sf), met het plan om een zelfbewuste en daadkrachtige man te worden. In plaats van zijn studie rechten te voltooien, stort hij zich op Creative Writing. Tijdens de colleges ontmoet hij Joan Springfield en valt als een blok voor haar. Zijn nieuwe vrije leven bevalt goed en in hem ontluikt een schrijver! Dan storten echter onvoorziene gebeurtenissen hem in een overrompelend avontuur, terwijl ontwikkelingen aan het thuisfront en in SF zijn verblijf in een heel ander licht stellen. Zo komt Metin voor onmogelijke dilemma’s te staan.
Octavia E. Butler De Zaaier €27,99 In 2020 brengen klimaatverandering en economische crises een sociale chaos teweeg en wordt Californië een gevaarlijke plek. De 15-jarige Lauren woont met haar vader, een dominee, in een ommuurde community en lijdt aan hyperempathie, een risico in deze samenleving. Ze vecht om te overleven, maar al snel leidt dit tot iets veel omvangrijkers: de geboorte van een nieuw geloof en een verrassend visioen over het menselijk lot.
Sebastiaan Chabot Olifantenpaadjes €24,99 Een komisch en ontroerende roman over een familie die tegen beter weten in vasthoudt aan oud en beproefd geluk, ook al zijn de eerste barstjes zichtbaar.
Jelle Brandt Corstius Spullen brengen €20,99 Een reisverslag van een bont gezelschap Nederlanders die spullen brengt naar de Oekraïne, maar tegelijkertijd denkt Brandt Corstius na over zijn verhouding tot zijn oude liefde: Rusland
Jon Fosse Ochtend en avond €21,00 De winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur 2023 heeft deze prachtige novelle geschreven en in de woorden van het Nobelcomité ‘geeft hij een stem aan het onuitspreekbare’.
Sylvain Tesson Wit €21,50 De schrijver gaat met een berggids tussen 2017 en 2020 aan het eind van de winter op skis over alle bergtoppen van de Alpen. In totaal een tocht van 1600 kilometer door de sneeuw, nog nooit eerder vertoond.
Abraham Verghese Het verbond van het water €26,99 Een familieroman dat zich afspeelt in Zuid-India waar een raadsel dat in elke generatie speelt moet worden opgelost. De ontdekking van een gecodeerde stamboom en aantekeningen brengen echter nieuwe geheimen aan het licht.